blink 182- infO

3. října 2007 v 19:06 | *tweety ^-^ |  blink 182

USA

Členové:
Travis Barker - bicí
Tom DeLonge - kytara
Mark Hoppus - basovka

Diskografie:
Flyswatter (demo, 1993)
Buddha (demo, 1994)
Cheshire Cat (1995)
Dude Ranch (1997)
Buddha (reedice, 1998)
Enema of the State (1999)
The Mark, Tom and Travis Show (live, 2000)
Take Off Your Pants and Jacket (2001)
-bez jména- (Blink-182) (2003)
Greatest Hits (2005)

Historie:
Kapela vznikla pod jménem Blink v roce 1992 ve složení Mark Hoppus (basa), Tom DeLonge (kytara) a Scott Raynor (bicí). V roce 1994 vzniká první studiová nahrávka a kapelasi přidává do názvu číslovku 182, která nemá žádný význam. O rok později vychází debutové album. O další dva roky později kapela podepisuje smlouvu s major labelem MCA (Geffen) a vydává druhé album, které skupinu vynese na čelo hitparád. V roce 1998 po vzájemných neshodách kapelu opuští bubeník Scott a místo něj je přijat Travis Barker z The Aquabats. V roce 1999 vychází nejúspěšnější deska Enema of the State, které se dodnes prodalo více než 10 milionů kusů, a které se stalo nepsanou biblí pop-punku.
Roku 2001 vychází Take Off Your Pants and Jacket, které úspěšně navázalo na předhozí komerční úspěch. V roce 2002 si kapela prošla krizí, která ovšem vyústila o rok později v nejlepší desku. Eponymní album skupina nahrávala více než 9 měsíců a je dosud mnohými kritiky považováno za dosavadní vrchol pop-punku.
V únoru 2005 kapela oznámila pauzu, ovšem jak se později ukázalo, s největší pravděpodobní se kapela již k činnosti nevrátí. Oficiálním důvodem pauzy je čas s rodinami, ovšem faktem je, že DeLonge z kapely odešel a zbývající členové bez něj odmítli pokračovat. DeLonge s Hoppusem a Barkerem od té doby nepromluvili a s Blink-182 je tak pravděpodobně konec. Nástupcem Blink-182 jsou považováni Plus 44 (s Hoppusem a Barkerem). DeLonge pokračuje v kapele Angels & Airwaves.
Roku 2005 vyšel ještě výběr největích hitů kapely, který obsahoval také poslední písničku kapely Another Girl, Another Planet natočenou v lednu 2005. Kapela se rozpadla roku 2006 odchodem Toma DeLonga. Zostávajíci dva členové kapely založili spolu z Carol Heller kapelu +44 ktoré neskôr po vzájomnej dohode z klukama kapelu opustila. Kluci preto pribrali nových členov Shana Gallagera a Craiga Fairbaugha a začali album nahrávať odznovu.

Odkaz:
www.blink182.com
www.blink182.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama