weezer

Weezer- infO

4. října 2007 v 19:36 | *tweety ^-^

USA

Členové:
Patrick Wilson - bicí
Brian Bell - doprovodné vokály, kytara
Scott Shriner - dopr. vokály, basovka
Rivers Cuomo - zpěv, kytara, kravský zvonec

Diskografie:
Weezer (The Blue Album) (1994)
Pinkerton (1996)
Weezer (The Green Album) (2001)
Maladroit (2002)
Make Believe (2005)

Historie:
Historie skupiny začíná v roce 1992, kdy byla v Los Angeles založena. Název skupiny je odvozen z přezdívky, kterou měl Rivers Cuomo, když byl mladší. Weezer také hráli pár koncertů pod pseudonymem Goat Punishment. Později tuto přezdívku skupina používala, když si chtěla zahrát před menším publikem. Původní sestavu tvořili Rivers Cuomo, Patrick Wilson, Matt Sharp a Jason Cropper. Po pěti týdnech už poprvé hráli na koncertě, kdy předskakovali skupině Dogstar, ve které hrál Keanu Reeves. Po nahrání prvního alba byl ze skupiny vyhozen Jason Cropper, který byl nahrazen Brianem Bellem, bývalým členem skupiny Carnival Art. Kytarové části Croppera byly znovu nahrány Cuomem a Bell nahradil Cropperovy vokály. V roce 1998 oficiálně skupinu opustil Matt Sharp, který byl nahrazen Mikeyem Welshem. Ten skupinu opustil r. 2002 a místo něj přišel Scott Shriner.

Odkaz:
www.weezer.com
 
 

Reklama